Jurnalism și comunicare politică| un master de nota 10

Într-o perioadă de rătăcire a vieții mele (aproape întreg anul 2014) am căutat să identific ceea ce mi se potrivește cel mai bine profesional, să îmi dau seama ce atuuri am pentru o profesie anume și să descopăr la ce sunt bun în mod natural și trebuie șlefuit. 

Viața politică mi-a stârnit mereu interesul și mi-a captat atenția, însă și în politică la fel ca în multe alte domenii am căutat să nu fiu vag și să identific unde mă regăsesc cu adevărat. Am pornit de la gândul copilăriei, dorința ca într-o zi să fiu președinte, însă până acolo e departe și sunt multe etape de depășit. Refuz cu tărie ideea de a avea succes în politică doar prin pile sau prin “investiții” masive în partid. Nu caut să reinventez roata, însă plaurile îndrăznețe sunt susținute de viziune, răbdare și obiective pe termen lung. Se pot face lucruri și peste noapte, însă drumurile duc către DNA.

Ce am făcut mai concret pentru a mă regăsi în masterul de Jurnalism Politic?

Am participat la un concurs de comunicare politică al PNL-ului (Partidul Național Liberal) unde împreună cu echipa mea  (3 oameni, fără a fi membri de partid, fără studii politice) am luat locul 3 la nivel național. A fost un prim semn. Apoi am studiat o vară întreagă cărți despre politică, despre campanii electorale, despre lideri politici și nu numai. E drept că multe din cărți au fost din SUA sau despre SUA, dar acolo am mai multe afinități, mai multe modele și mai multe exemple bune de urmat (cred eu).

În toate lecturile mele am tresărit la scrierile și poveștile despre comunicare politică, strategie și campanii electorale pentru că de fel sunt o persoană creativă și inspirată. 

Când am citit pe site că printre materii se află Mass media şi sfera publică; Leadership politic; Gen şi politică; Partide şi sisteme de partide; Campaniile electorale si televiziunea; Comunicare politică; Proiecte de cercetare in jurnalism şi comunicare politica; Marketingul campaniilor electorale; Tehnici de comunicare publică, mi-am zis “ăsta e un master de comunicare politică, e masterul pe care-l caut“. 

În afară de două materii pe care nu le voi numi aici, mi-a plăcut tot ce am făcut și mai ales faptul că am învățat lucruri importante de la oameni cu experiență, oameni din domeniu, oameni care profesează sau au profesat ceea ce predau și de cele mai multe ori oferă exemple trăite, nu doar din cărți. 

Nu are niciun rost să ofer exemple de profesori pentru că toți sunt foarte faini și predau materiile cu pasiune. Strict profesional, am rămas în minte cu trei lucruri după absolvirea acestui masterat:

  • cum să fiu echilibrat;
  • cum să fiu profesionist în meseria mea;
  • cum să fiu cel mai bun în ceea ce fac.

Dacă masterul mă ajută?

Asta e o întrebare la care eu cred că fiecare își are propriul răspuns. Depinde de ceea ce aegi să faci. Pe mine mă ajută pentru că am știut de la început de ce am ales programul de Jurnalism Politic. Iar ca rezultat sunt în plin proces de a deschide o agenție de comunicare și consultanță politică (www.rtadvice.com).

Am învățat lucruri importante despre cum trebuie abordată politica de către jurnaliști, însă la mine în suflet rămâne master pe comunicare politică pentru că materiile din zona asta mi-au captat atenția cel mai mult.

Nu ezitați să descoperiți mai mute detalii aici: http://www.fjsc.unibuc.ro/home/master/programul-de-masterat-prezentare/jurnalism-politic 

Nu ezitați să contactați persoane precum: 

Oana Băluță
Camelia Cmeciu
Antonio Momoc

V-am lăsat facebook, dar puteți încerca pe orice canal de comunicare. 

*site-ul este în plină reconstrucție

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *