Pentru crimele politice recomand “Scandal”, peste “House of Cards” | sau despre atacurile la adresa lui Hillary Clinton

Am observat un val de atacuri  <- Click aici! la adresa candidatei Hillary Clinton despre eventuale coincidențe cu moartea unor persoane din politica americană ce puteau fi piedici pentru parcursul carierei sale politice de până acum. 

Pentru pasionații de seriale tip “House of Cards”, dar și pentru fani ai teoriilor conspirației recomand un serial care poate fi mult mai bine corelat cu ceea ce se întâmplă azi în America între cei doi candidați, dar poate și în politică în general. Candidați care au ajuns să aibă în discursuri atacuri la persoană, șantaj emoțional prin videoclipuri cu copii și multe alte metode cu care nu eram obișnuiți să le vedem la politicienii americani. 

Rolul principal este ocupat de Kerry Washington care pe deoparte este fostă directoare de comunicare la Casa Albă, iar în serial este șefa unei societăți care rezolvă situații de criză pentru politicieni. În teorie lucrează doar pentru cei care sunt nevinovați, sunt victime colaterale, etc., însă povestea merge mult mai departe devenind amanta președintelui și personaj cheie pentru alegerile electorale. 

Spun că  Scandal  este peste House of Cards mai ales din punctul de vedere al luptelor din culise, al crimelor politice, al implicării serviciilor secrete (dacă vă sună cunoscut), al relației dintre președinte, prima doamnă (care vrea să devină președinte) și amantă. Lucrurile devin complicate de la un sezon la altul iar lupta pentru putere este una ce depășește orice imaginație. Nu există, familie, prieteni, loialitate. Pentru tabăra politică, totul e despre putere. Pentru tabăra instituțiilor (serviciile secrete de peste serviciile secrete), totul e despre bine național, securitate națională și pace în lume. 

Veți putea identifica ușor cine ar putea fi Hillary Clinton sau Donald Trump, care sunt rolul corporațiilor, care sunt obiectivele legate despre relațiile externe și acțiunile militare și până unde se poate ajunge ca să câștige alegerile “cine trebuie”.

*nu obișnuiesc să fac recenzii de filme sau seriale, recomandarea este pentru pasionații  și interesații de viața politică. Voi mai reveni cu diverse recomandări.
**simțiți-vă liberi pentru a adăuga orice fel de comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *